Current Position:HomeDesign Demo  
 
  Vanke 17 Miles, Shenzhen(cooperative design)  
 
Font:[Large Medium Small] [Print]
 
 

Project site: Longgang district, Shenzhen
Area of land: 68,000 sq.m.
Building area: 51,000 sq.m.
Time of design: 2002
Time of completion: 2005

Vanke 17 Miles is located at the beautiful coastline of east part of Shenzhen, its landform is steep slope facing the sea in the south, and a 50-meter height difference creates a board field of vision. The building complex is mainly composed of white cubes integrated into the steep mountain which are like white stairs going up step by step, while the suspended balconies and bay windows are like small-sized boxes dotting among them.

The building complex is divided into clusters, forming a variable public space and a crisscross walking system. In respect of vertical traffic, the outdoor steps and platforms are connected to the elevator until reaching the sea, while horizontally, the flat walking road winds about in front of each house. Different flat types such as single, duplex and multiple house encounter the complex landform, different height difference forms different designs of plan, elevation and section, and all of these have created different spacial feelings.

Vertically, the design ensures the sight of different houses at the front row and at the back row doesn’t block one another. The city house at the back row obtains the access to the sea sight by partially increasing the elevation of the lower floor or decreasing the height of floor at the front row, and the interspace between the building and the foundation thus resulted, shall combine with the house entrance at the front row to form a walking road and a small square. In order to adapt to the littoral climate, the construction materials selected shall be of dampproof, corrosionproof, and stormproof.

 

 
 
Time:2007/1/9  Read for:1456 times 【close window】