Current Position:HomeDesign Demo  
 
  No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road  
 
Font:[Large Medium Small] [Print]
 
 

No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road

Chief designer: Li Xinggang
Architecture: Tan Zeyang, Fu Bangyang, Zhang Yinxuan
Structure: Jiang Hangjun
Plumbing: An Yan
HVAC: Liu Bing
Electrical& telecom: Song Xiaomei

Project site: Beijing
Building area (after renovation): 5400㎡
Time of design: 2004.11-2005.6
Construction period: 2005.7-2006.10

 
 
Time:2006/9/6  Read for:1957 times 【close window】
 
 
[Continued]No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road Time:2008/1/9
 
 

  No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road, located at an extension line of western Chang’an Street, is a 9-floor office building built in early-90s. This project was scheduled to improve its functionality, space and appearance, while maintaining its architectural structure and facility. (fig 1)

fig.1 relief map

 
 
[Continued]No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road Time:2008/1/9
 
 

  The renovation project aimed to make it look brand-new, and create a comfortable environment with elaborate design. Based upon the site conditions and original architectural structure, this building was renovated to match the surroundings and sunlight situation. (fig 2)

fig.2 model

 
 
[Continued]No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road Time:2008/1/9
 
 

  A new grid system generated from original architectural system served as a control system for the facade and internal space. In view of irregular floor height and column grid structure, a curtain wall framework structure was linked to original framework structure, thus matching the structural logic and also reflecting the basic conditions of original building with its own unique language. The 3D external grid space helped to form an internal space with different depth and characteristics (Fig.3). A 3D gallery (Fig. 4) was located at western wide, an office & lobby at northern side (Fig.5), and chairs and ventilation facility at southern side (Fig.6). The concealed curtain wall structure could control the sunlight and view, and white-colored glaze glass of different transparency endue it with tranquil, soft and implicit style (Fig.7).

Fig.3 facade

Fig. 4 Gallery at western side—generated from complex grid

Fig.5 office & lobby at northern side—overhead space with facade

Fig. 6 Chairs and ventilation facility at southern side—embedded grid

Fig. 7 Perspective view

 
 
[Continued]No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road Time:2008/1/9
 
 

  The garage platform and roof at northern side were also expanded into a courtyard, becoming a scenic element with lighting components.
  The mature technologies and materials were employed in the design and construction in combination with the manufacturers. 1:1 physical models for all important building parts were developed for convenient control (Fig.8).

Fig. 8 Physical model and western gallery model

 
 
[Continued]No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road Time:2008/1/9
 
 

Fig. 9 Physical effect view

 
 
[Continued]No. 59-1 Renovation Project, Fuxing Road Time:2008/1/9
 
 

Fig. 10 Night effect view